Welkom

Amendijk 3

3829 DS Hooglanderveen

Telefoon : 033 - 495 1990

Mobiel    : 06 - 525 44 712

Social Media

Borstelen en kammen

Als eerste borstel en kam ik de hond geheel uit. Ook ter controle van eventueel aanwezige klitten. Eigenaren zijn er vaak van overtuigd dat de hond goed is geborsteld/uitgekamd, maar borstelen vaak alleen de bovense laag. Ècht kammen is dat je je er steeds van bewust bent dat je vanaf de huid kamt. Dàn pas kun je zeggen dat de hond is uitgekamd. Een kam is een bijzonder goed controlemiddel.

Is de hond vervilt of heeft hij dermate ernstige klitten, dan zit er niets anders op dan de hond kort te scheren. Dit is – wat veel mensen denken – geen makkelijk en snel karweitje. Indien ernstig vervilt is dit beslist niet eenvoudig te doen, omdat, vooral op de poten, het zo vast kan zitten dat je de huid amper meer kan zien. Om die reden wordt er voor zo’n behandeling meer in rekening gebracht omdat het bijzonder inspannend werk is en scheerkoppen en scharen daar bijzonder onder te lijden hebben (extra slijpwerk).

Gelukkig weten de meesten onder u wel hoe ze moeten kammen en heb ik zulke ernstige gevallen niet vaak meegemaakt. Heeft u moeite met kammen, weet u niet hoe het moet? Kom gerust langs, dan laat ik het u zien. Ook hoe u het beste een klit kunt uitkammen of verwijderen. Hier zijn geen kosten aan verbonden.