Welkom

Amendijk 3

3829 DS Hooglanderveen

Telefoon : 033 - 495 1990

Mobiel    : 06 - 525 44 712

Social Media

Ontwollen

Er zijn rassen die naast hun dekvacht vooral ’s winters een enorme ondervacht (wol) kunnen produceren. Een ondervacht hebben ze natuurlijk altijd, maar ’s winters groeit deze en in de ruiperiode laat het los. Het kan dan aardig sneeuwen in huis. 

Er zijn diverse manieren om dit proces te versnellen: werken met verschillende harkjes zoals de Coat King of (niet voor alle vachten) de Furminator. Een lekker warm ‘bad’ kan ook goed helpen.  Daarna drogen met de waterblazer. Deze blaast letterlijk het water uit de vacht, maar ook de losse haren. Deze waterblazer is in kracht verstelbaar zodat ook kleine honden er mee gedaan kunnen worden. Niet alle honden vinden dit fijn. Het apparaat maakt iets meer ‘lawaai’ dan een föhn. Zijn ze bang of raken ze overstuur dan stop ik ermee en pak de föhn.

In tegenstelling wat veel mensen denken, kunnen honden ook een behandeling in de winter krijgen. Beter een opgeruimde vacht dan een vacht waar een hoop los haar tussen zit wat steeds weer opnieuw nat wordt. Zo’n vacht is klitgevoeliger.Alhoewel je dit niet zou denken, is dit haar afkomstig van een (chocoladekleurige) Labrador.