Welkom

Amendijk 3

3829 DS Hooglanderveen

Telefoon : 033 - 495 1990

Mobiel    : 06 - 525 44 712

Werkwijze

Als u uw hond hebt gebracht bespreek ik met u hoe u uw hond het liefst geknipt wilt hebben en of er bijzonderheden zijn waar ik rekening mee moet houden zoals leeftijd, ziekte, allergie, etc

 In principe wordt iedere hond naar rasstandaard behandeld, tenzij u andere wensen heeft.

Een volledige behandeling bestaat uit: het in het gewenste model brengen van de vacht d.m.v. knippen, scheren of plukken. Daarbij worden, indien nodig, de nagels geknipt en haartjes uit de gehoorgang geplukt. De hond wordt gewassen en krijgt na het wassen een crème-behandeling als de vacht droog aanvoelt of klitgevoelig is. Vervolgens drogen met (schone!) handdoeken en volledig drogen met de föhn (of de waterblazer).Hierna wordt hij mooi nagewerkt, of te wel de puntjes worden op de ‘i’ gezet. Als laatste nog een crème door de vacht en/of een geurtje.

 Er zijn diverse shampoos: één voor witte honden, een medicinale shampoo, een algemeen zachte shampoo, een oliehoudende shampoo en een vlooienshampoo. Al naar gelang wat gewenst is.

Een gemiddelde totale behandeling (inclusief pauzes) duurt ongeveer 3 à 4 uur. U begrijpt dat de ene hond wat meer meewerkt dan een andere hond. Hier kan wat meer tijd mee gemoeid zijn. Tijdens de behandeling wordt de hond regelmatig even op de grond gezet zodat hij zich kan ontspannen en wat water kan drinken. Is uw hond wat meer op leeftijd dan wordt daar zeker rekening mee gehouden, door hem bijvoorbeeld wat vaker te laten zitten, te laten liggen of meerdere pauzes in te lassen.

Het belangrijkste voor u is te weten, dat uw hond met respect en geduld behandeld wordt en u als baas zult dat wel degelijk merken aan u hond zodra u de trimsalon binnenstapt. Ik behandel úw hond zoals ik graag zou willen dat ze míjn hond zouden behandelen! Uw hond is tijdens de behandeling de enige hond in de salon en mag dus gewoon vrij rond lopen. 

Honden kunnen na het trimmen moe zijn. Dit is heel normaal!

 


Even uitrusten.......